Arancini öncelikle Sicilya bölgesine özgüdür ancak İtalyan mutfağının her yerinde popülerdir. Genellikle ana yemekten artan pilavın değerlendirilmesiyle yapılırlar bu nedenle ekonomik ve pratik bir seçenektirler.
Klasik bir arancini tarifi nasıl yapılır :
Arancini tarifi malzemeleri:
- 1 litre tavuk suyu (4 su bardağı)
- İnce doğranmış 1 soğan
- ezilmiş 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1.5 su bardağı haşlanmış pirinç
- yarım su bardağı rende parmesan veya kaşar
- 4 yumurta
- 2 su bardağı ekmek kırığı
- 1 su bardağı un
- bitkisel yağ
- ufak mozarella parçaları
- Ve servis için ; domates,turşu,zeytin
Arancini Tarifi Yapılışı:
- Bir tavada zeytinyağıyla soğan ve sarımsakları soteleyin.
- Soğanların üstüne pirincinizi ve 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
- Suyunu çekesiye kadar karıştırarak pişirin. Suyunu çekinde 2 su bardağı daha tavuk suyu koyup aynı şekilde pişirin. Suyu iyice gidince parmesan peynirlerini ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın.
- Ondan sonra 2 yumurta ekleyip yoğurun. Kalan 2 yumurtayı çırpın.
- Yoğurduğunuz karışımı ufak toplar haline getirip içerisine varsa mozarella parçalarını yerleştirin.
- Toplarınızı sırayla yumurta, un ve ekmek kırıntılarına batırın.
- Başka bir tencerede bitkisel yağla toplarımızı kızartıp turşu, domates ve zeytin ile servis edebiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder