İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi Nasıl Yapılır : Acılı Domatesli Makarna

penne-alla-arrabbiata-tarifi-nasil-yapilir


    Arrabiata mı, arabbiata mı yoksa Arabiata mı? Kafamız çok karıştı diyorsanız doğrusu şöyle ki; "Penne alla Arrabbiata" İtalyan mutfağının  en kolay makarna tariflerindendir. Arrabbiata adı da İtalyanca kızgın manasına gelir, ne kadar güzel tarif etmişler. Çünkü bir makarna sosu olan "Arrabbiata sosu" alameti farikası içinde bol bol acı bulundurmasıdır. 
    Acılı ve domates soslu makarna sevenlerin bayılacağı bu tarif hem de çok hafif ve vejeteryan. Araabiatta makarna tarifi aslında sadece penne(kalem) makarnanın Arrabbiata makarna sosuyla buluşmasıyla yapılıyor. O zaman geçelim acılı soslu Penne alla Arrabbiata tarifine:

İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 paket penne makarna
  • 4 adet orta-büyük Domates (400 gram rende)
  • 2 diş sarımsak ufak kıyılmış
  • zeytin yağ
  • parmesan veya kaşar peyniri
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı artabilir veya acı sos eklenebilir)
  • fesleğen yaprakları 

İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi Nasıl Yapılır?: 

  1. Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyup kısık ateşe alın, sarımsakları ekleyip hafifçe yumuşatın. 
  2. Pul biberi yağa ekleyip 10 saniye kadar karıştırın ardından domatesi rendesi veya tam domates kullanacaksanız iri doğranmış domateslerinizi ilave edin.
  3. Sos koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Tuzunu bu aşamada damak tadına göre atabilirsiniz.
  4. Penneyi bol tuzlu suda pişirin.
  5. Makarna al dente piştikten sonra süzün ve sosa ekleyin, iyice karıştırın makarna ve sos birbiriyle bütünleşsin.
  6. Hemen servis yapın ve  fesleğen yaprağıyla süsleyin

İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi Püf Noktaları: 

  • Sarımsağı çevirirken dikkat edin çok uzun süre ateşte bekletmeyin, renginin değişmesini istemezsiniz yoksa sosa acı bir tat verir.
  • Domates sosu kaynarken biraz şeker ekleyin bu domatesin asitli tadını düzeltir.
  • Fesleğen yerine reyhan kullanabilirsiniz.

Yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz. Afiyet olsun !


Yorumlar