Acılı ve domates soslu makarna sevenlerin bayılacağı bu tarif hem de çok hafif ve vejeteryan. Araabiatta makarna tarifi aslında sadece penne(kalem) makarnanın Arrabbiata makarna sosuyla buluşmasıyla yapılıyor. O zaman geçelim acılı soslu Penne alla Arrabbiata tarifine:
İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket penne makarna
- 4 adet orta-büyük Domates (400 gram rende)
- 2 diş sarımsak ufak kıyılmış
- zeytin yağ
- parmesan veya kaşar peyniri
- 1.5 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı artabilir veya acı sos eklenebilir)
- fesleğen yaprakları
İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi Nasıl Yapılır?:
- Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyup kısık ateşe alın, sarımsakları ekleyip hafifçe yumuşatın.
- Pul biberi yağa ekleyip 10 saniye kadar karıştırın ardından domatesi rendesi veya tam domates kullanacaksanız iri doğranmış domateslerinizi ilave edin.
- Sos koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Tuzunu bu aşamada damak tadına göre atabilirsiniz.
- Penneyi bol tuzlu suda pişirin.
- Makarna al dente piştikten sonra süzün ve sosa ekleyin, iyice karıştırın makarna ve sos birbiriyle bütünleşsin.
- Hemen servis yapın ve fesleğen yaprağıyla süsleyin
İtalyan Usulü Penne Arrabbiata Tarifi Püf Noktaları:
- Sarımsağı çevirirken dikkat edin çok uzun süre ateşte bekletmeyin, renginin değişmesini istemezsiniz yoksa sosa acı bir tat verir.
- Domates sosu kaynarken biraz şeker ekleyin bu domatesin asitli tadını düzeltir.
- Fesleğen yerine reyhan kullanabilirsiniz.
Yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz. Afiyet olsun !
Yorumlar
Yorum Gönder