İtalyan tatlılarının belki de en
ünlüsü tiramisu... Güzel yapılmış bir tiramisu vazgeçilmez bir lezzet olabilir. Şekerli
çırpılmış krema, yoğun peynir ve kahve içeren leziz bir İtalyan tatlısı.
Vereceğimiz tarif klasik tiramisu tarifidir. Tarifte yer alan mascarpone
peyniri yerine labne, espresso yerine koyu demlenmiş kahve de kullanabilirsiniz.
Klasik İtalyan tiramisu tarifi malzemeleri:
Krema için:
-
4 büyük yumurta sarısı
-
Yarım fincan / 100 gram toz şeker
-
¾ fincan ağır krema (heavy cream)
-
1 bardak mascarpone peyniri ya da labne
Kalanı için:
-
2 bardak espresso
veya koyu demli kahve
-
2 yemek kaşığı rom veya konyak
-
2 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu
-
Yaklaşık 24 kedidili
Klasik İtalyan tiramisu tarifi yapılışı:
- Bir kabın içinde mixerle, yumurta sarılarını ve 1/4 fincan şekeri
rengi çok açık sarı oluncaya kadar ve yaklaşık 3 katına kadar kabarıncaya dek
çırpın. Karışımı büyük bir kaseye aktarın
- Kremayı 1/4 fincan şeker ile iyice çırpın. Mascarpone
peynirini veya labneyi ekleyip sürülebilir bir kıvam alasıya kadar çırpmaya
devam edin. Çırpma işlemi bittiğinde yumurta sarılarını yavaşça ekleyin ve spatula
ile yavaşça karıştırın.
- Espresso veya kahveyi rom veya konyakla bir kasede
karıştırıp bekletin.
- Kullanacağınız tepsinizi(borcam vs.) yüzeyine kakao tozu serpip kaplayın.
- Kedidillerini espresso-rom karışımına hızlıca batırıp
çıkarın. Kakao kaplı tepsinizin yüzeyine boşluk kalmayacak şekilde dizin. Bir
kat olduktan sonra mascarpone ya da labneli karşımı üstüne sürün.
-
Diğer kat
içinde bu işlemi tekrarlayın.
- En üstünü de peynirli karışımla kapladıktan sonra kakao
tozu serpin.
- Streçle kaplayıp 4 saat buzdolabında bekletin. Eğer
vaktiniz varsa 24 saat kadar bekletirseniz çok daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder