Klasik İtalyan Tiramisu Tarifi

italyan usulü atlı, italyan tatlıları, italyan tatlı tarifleri, tiramisu tarifi,tiramisu nası yapılır

    İtalyan tatlılarının belki de en ünlüsü tiramisu... Güzel yapılmış bir tiramisu vazgeçilmez bir lezzet olabilir. Şekerli çırpılmış krema, yoğun peynir ve kahve içeren leziz bir İtalyan tatlısı. Vereceğimiz tarif klasik tiramisu tarifidir. Tarifte yer alan mascarpone peyniri yerine labne, espresso yerine koyu demlenmiş kahve de kullanabilirsiniz.

Klasik İtalyan tiramisu tarifi malzemeleri:

Krema için:

  • 4 büyük yumurta sarısı
  • Yarım fincan / 100 gram toz şeker
  • ¾ fincan ağır krema (heavy cream)
  • 1 bardak mascarpone peyniri  ya da  labne

Kalanı için:

  • 2 bardak  espresso veya koyu demli kahve
  • 2 yemek kaşığı rom veya konyak
  • 2 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu
  •  Yaklaşık 24 kedidili

Klasik İtalyan tiramisu tarifi yapılışı:

  1. Bir kabın içinde mixerle, yumurta sarılarını ve 1/4 fincan şekeri rengi çok açık sarı oluncaya kadar ve yaklaşık 3 katına kadar kabarıncaya dek çırpın. Karışımı büyük bir kaseye aktarın
  2. Kremayı 1/4 fincan şeker ile iyice çırpın. Mascarpone peynirini veya labneyi ekleyip sürülebilir bir kıvam alasıya kadar çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi bittiğinde yumurta sarılarını yavaşça ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  3. Espresso veya kahveyi rom veya konyakla bir kasede karıştırıp bekletin.
  4. Kullanacağınız tepsinizi(borcam vs.)  yüzeyine kakao tozu serpip kaplayın.
  5. Kedidillerini espresso-rom karışımına hızlıca batırıp çıkarın. Kakao kaplı tepsinizin yüzeyine boşluk kalmayacak şekilde dizin. Bir kat olduktan sonra mascarpone ya da labneli karşımı üstüne sürün. 
  6. Diğer kat içinde bu işlemi tekrarlayın.
  7. En üstünü de peynirli karışımla kapladıktan sonra kakao tozu serpin.
  8. Streçle kaplayıp 4 saat buzdolabında bekletin. Eğer vaktiniz varsa 24 saat kadar bekletirseniz çok daha güzel olacaktır. 
Afiyet olsun…

Yorumlar